top of page

Incompanytraining op maat

 • algemene informatie & kosten
  De training 'gespreksleider focusgroepen' is een praktische, eendaagse training in het opzetten en uitvoeren van focusgroeponderzoek. De onderzoeksmethode focusgroepen wordt toegelicht en verduidelijkt aan de hand van de theorie van focusgroeponderzoek en talloze praktijkvoorbeelden. De gesprekstechnieken die zeer belangrijk zijn bij het begeleiden van focusgroepen komen uitgebreid aan bod. De training is een combinatie van kennis opdoen en er direct mee aan de slag gaan tijdens de training. De bedoeling is dat je met veel tips en voldoende handvatten naar huis gaat, zodat je zelf aan de slag kunt gaan met het opzetten en uitvoeren van focusgroeponderzoek. Voorafgaand aan de training ontvang je een formulier waarop je jouw persoonlijke wensen en leerdoelen kunt aangeven. De training wordt op maat gegeven, rekening houdend met de wensen en leerdoelen van de deelnemers. De training wordt in kleine groepjes van maximaal vijf deelnemers gegeven. De kosten van de training bedragen € 440,- excl. BTW per persoon. Je ontvangt bij de eendaagse training: een set associatie- en emotiekaarten die je kunt gebruiken in je kwalitatief onderzoek inclusief een beschrijving met tips voor het gebruik van de kaarten in onderzoek het boek 'Gespreksleiding in focusgroepen en groepsgesprekken', uitgave december 2023 een heerlijke, gezonde lunch een pdf bestand van de presentatie die gebruikt wordt tijdens de training Ben je ZZP-er, dan ontvang je 10% korting op elke training/e-learning met de code ZZP. Studenten ontvangen 50% korting op elke training/e-learning met de code STUDENT*. De prijs voor een incompanytraining is afhankelijk van het aantal deelnemers en de wensen. U kunt vrijblijvend contact opnemen met de onderzoekswinkel voor een offerte. *Deze korting geldt uitsluitend voor studenten die als student staan ingeschreven voor een studie.
 • programma training focusgroepen
  Onderstaande onderdelen komen veelal aan bod tijdens de training. Maar het programma wordt zonodig aangepast op basis van de wensen en leerdoelen van de deelnemers.
 • voor wie is deze training?
  De training is voor onderzoekers, beleidsmedewerkers, docenten, auditors, communicatiemedewerkers, marketingspecialisten, studenten en andere professionals die met focusgroepen en/of focusgroeponderzoek aan de slag willen. Maar ook als je wilt leren hoe je op een gestructureerde wijze een groepsgesprek, groepsdiscussie of workshop kunt vormgeven of kunt begeleiden, dan is deze training geschikt voor jou.
 • data training focusgroepen
  Momenteel staan de volgende data ingepland voor de training 'focusgroepen'. Vanaf drie personen verzorg ik ook incompanytrainingen op locatie. DATA TRAINING FOCUSGROEPEN 22 oktober 2024 (Rotterdam) Wil jij je aanmelden? Klik dan hier.
 • wat levert de training op?
  Een boek als naslagwerk Een set associatie- en emotiekaarten die je kunt gebruiken tijdens je focusgroepen Weten hoe, wanneer en waarvoor je focusgroeponderzoek kunt inzetten. Goede, praktische handvatten om zelf focusgroeponderzoek uit te voeren. Inzicht in gesprekstechnieken die komen kijken bij het begeleiden van focusgroepen. Zelfverzekerder je focusgroep in. Geoefend in de rol van gespreksleider. Praktische handvatten gekregen voor je eigen onderzoek. Herkenning van verschillende rollen van deelnemers in een groep en inzicht in hoe je ermee om kan gaan. Kennis over verschillende manieren van analyseren en rapporteren van informatie uit focusgroepen. Weten hoe je een goede gesprekshandleiding kunt opstellen voor focusgroeponderzoek. Veel voorbeelden uit de onderzoekspraktijk gehoord waar je zelf inspiratie uit kunt halen
Scherm­afbeelding 2024-02-25 om 17.51.26.png
associatiekaarten
bottom of page