top of page

BOEKEN 

afbeeldingen website.png

Marion Matthijssen heeft twee verschillende boeken geschreven over kwalitatief onderzoek.

Het derde boek (Creatieve technieken in kwalitatief onderzoek) wordt binnenkort uitgegeven.

Boek 'Interviewen in kwalitatief onderzoek'

In het boek 'Interviewen in kwalitatief onderzoek' wordt op heldere wijze ingegaan op het opzetten, uitvoeren en analyseren van interviewen in kwalitatief onderzoek. Het boek gaat uitgebreid in op gesprekstechnieken, presenteert vele tips & trics en laat verschillende manieren van analyseren zien. 

Het is een zeer praktisch en toegankelijk boek voor iedereen die met interviewen in kwalitatief onderzoek aan de slag gaat. Het boek is geschreven door Marion Matthijssen vanuit jarenlange ervaring met kwalitatief onderzoek en staat boordevol praktijkvoorbeelden.

Boek 'Gespreksleiding in groepsgesprekken en focusgroepen'

Het boek 'Gespreksleiding in groepsgesprekken en focusgroepen' is een zeer praktisch boek voor iedereen die als gespreksleider aan de slag wil. Het boek is zowel bedoeld voor de onderzoeker die focusgroeponderzoek gaat uitvoeren als voor degene die een andersoortig groepsgesprek gaat begeleiden. De vergaderende mens kan namelijk veel leren van alle vaardigheden die komen kijken bij het gestructureerd aanpakken van groepsgesprekken. Het boek gaat  in op de opzet van focusgroepen/groepsgesprekken, gesprekstechnieken, groepsdynamiek en analyse en rapportage van groepsgesprekken.

De boeken zijn verkrijgbaar via SWP Uitgeverij.

bottom of page